OM

Mit navn er Helena Christensen. Jeg er uddannet cand.scient i cellebiologi fra Københavns Universitet med afsluttende specialiseringer på bachelor- og kandidatnievau om cannabisplanten. Siden 2015 har jeg beskæftiget mig og skrevet artikler omhandlende cannabis herunder farmakologiske og bioteknologiske aspekter. Derudover har jeg deltaget i store eksperimentelle forsøg med bioteknologisk fremstilling af cannabinoider. Jeg deltager løbende på store konferencer i hele verden med fokus på medicinsk cannabis. Her er målet er at fortsætte med at opnå viden om planten og dens mange egenskaber, samtidig med at møde ligesindede personer (patienter, læger, direktører mm.) med samme interesse i at vække opsigt om cannabis. Jeg er tilknyttet medicinal-/ cannabisvirksomheder, og har opnået tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen til at håndtere, bearbejde og analysere medicinsk cannabis. 

 

Jeg stræber efter at være på forkant i cannabisindustien og indenfor biologiske processer der hjælper til udvikling af bedre medicin for vores samfund og medborgere.

 

Erfaringer gennem de sidste år, har gjort opmærksomhed på, hvor meget information der findes om cannabis på videnskabelige databasesider, for ikke at nævne hvor meget ikke-videnskabelig information der findes på internettet. Men yderligere erfaring fortæller også, at der er et behov for at beskrive disse dokumenterede resultater i én samlet kontekst. Jeg håber derfor min umage med at sammenfatte bogen Potentialet af Cannabis, vil hjælpe dig til bedre at forstå, hvad cannabis er, og hvorfor netop denne plante pludselig omtales så positivt i hele verden. 

 

Ud over at dele den erfaring og viden jeg har opnået med cannabis igennem en e-bog, er det muligt at bestille foredrag eller personlige samtaler. Et ønske om en bredere forståelse af cannabis kan forekomme alle målgrupper. Jeg tilrettelægger derfor altid mine foredrag eller samtaler efter specifikke ønsker.

Det overordnede mål for specialeprojektet var at sammenfatte videnskabelige bioteknologiske, biokemiske og biosyntetiske data om Cannabis sativa (C. sativa) i et engelsksproget litteratur- og eksperimentelt projekt. Dette speciale fokuserer på produktion af aktive planteforbindelser med anvendelser inden for farmaceutiske industrier. Formålet med denne afhandling var at designe en passende værtsorganisme til fremstilling af cannabinoider. Kapitel I - Cannabis sativa's potentiale til at producere cannabinoider i farmaceutisk kvalitet: en gennemgang, der opsummerer den aktuelle viden omkring biosyntesen af cannabinoider, herunder dannelse af tetrahydrocannabinolsyre, cannabidiolinsyre og de andre kendte phytocannabinoider. Udfordringer, der skal løses for en vellykket dyrkning af cannabisplanter eller produktion med heterologe værtssystemer blev i øvrigt sammenfattet i dette kapitel.   Kapitel II - Introduktion af Cannabis sativa phytocannabinoid pathway i Nicotiana benthamiana: vi konstruerede et kortvarigt plantebaseret ekspressionssystem til heterolog ekspression af de genkodende sekvenser involveret i Cannabis sativa cannabinoid biosyntese til produktion af cannabinoider fra enkle forstadier. Endvidere blev en Western blot teknik afsluttet for at bevise tilstedeværelse af prenyltransferaser for at underbygge udsagnene vedrørende deres aktivitet.

Naturvidenskabelig afhandling (engelsk)

 

Det overordnede mål for specialeprojektet var at sammenfatte videnskabelige bioteknologiske, biokemiske og biosyntetiske data om cannabis sativa i et engelsksproget litteratur- og eksperimentelt projekt. Dette speciale fokuserer på produktion af aktive planteforbindelser med anvendelser inden for farmaceutiske industrier. Formålet med denne afhandling var at designe en passende værtsorganisme til fremstilling af cannabinoider. 

 

 

Kapitel I - Cannabis sativa's potentiale til at producere cannabinoider i farmaceutisk kvalitet: en gennemgang, der opsummerer den aktuelle viden omkring biosyntesen af cannabinoider, herunder dannelse af tetrahydrocannabinolsyre, cannabidiolinsyre og de andre kendte phytocannabinoider. Udfordringer, der skal løses for en vellykket dyrkning af cannabisplanter eller produktion med heterologe værtssystemer blev i øvrigt sammenfattet i dette kapitel.

Kapitel II - Introduktion af Cannabis sativa phytocannabinoid pathway i Nicotiana benthamiana: vi konstruerede et kortvarigt plantebaseret ekspressionssystem til heterolog ekspression af de genkodende sekvenser involveret i Cannabis sativa cannabinoid biosyntese til produktion af cannabinoider fra enkle forstadier. Endvidere blev en Western blot teknik afsluttet for at bevise tilstedeværelse af prenyltransferaser for at underbygge udsagnene vedrørende deres aktivitet.