Fagbog

Evidensbaseret bog, der danner overblik over cannabisplantens aktive indholdsstoffer som cannabinoider, terpener og flavonoider. Derudover forklares om medicinske egenskaber og hvordan cannabisprodukter fremstilles. Denne bog henvender sig til alle interesserede i at forstå det unikke og fuldkomne billede af vidensbaseret information om cannabisplanten.

Køb adgang til fuld elektronisk version af bogens indhold her til kun 99,- :

Evidensbaseret bog, der danner overblik over cannabisplantens aktive indholdsstoffer som cannabinoider, terpener og flavonoider. Derudover forklares om medicinske egenskaber og hvordan cannabisprodukter fremstilles. Denne bog henvender sig til alle interesserede i at forstå det unikke og fuldkomne billede af vidensbaseret information om cannabisplanten. 

 

Erfaringer gennem de sidste år, har gjort opmærksomhed på, hvor meget information der findes om cannabis på videnskabelige databasesider, for ikke at nævne hvor meget ikke-videnskabelig information der findes på internettet. Men yderligere erfaring fortæller også, at der er et behov for at beskrive disse dokumenterede resultater i én samlet kontekst. Jeg håber derfor min umage med at sammenfatte bogen 'Potentialet af Cannabis', vil hjælpe dig til bedre at forstå, hvad cannabis er, og hvorfor netop denne plante pludselig omtales så positivt i hele verden. 

 

I denne bog forsøger jeg i kapitel 1 at skabe overblik over cannabisplantens historie, botanik og aktive indholdsstoffer som cannabinoider, terpener og flavonoider. I kapitel 2 skabes der overblik over, hvordan cannabisprodukter fremstilles både på tra- ditionel vis og ved hjælp af bioteknologiske processer. Formålene ved at benytte cannabis er mange og kan inddeles i kategorier, som gjort i kapitel 3. For at forstå, hvorfor cannabis har så mange lindrende effekter på forskellige sygdomme, er kapitel 4 skrevet for at belyse, at alle mennesker har et indbygget system, der regulerer stort set alle vitale dele af kroppen, kaldet det endocannabinoide system. I kapitel 5 sammenfattes videnskabelige studier, der har bevist, hvordan cannabinoider, terpener og flavonoider (isoleret eller som entourage-effekt) påvirker vores endocannabinoide system og hjælper ved sygdomme. Kapitel 6 er skrevet, for at give mulighed for bedre at forstå vigtigheden i at kende til, hvad ens cannabisprodukt indeholder, samt hvordan de bedst doseres til hver patient. Et helt kapitel er afsat til forskningsstudier, der belyser bivirkninger ved cannabis, nemlig kapitel 7. I henholdsvis kapitel 8 og 9 er der sammenfattet videnskabelige resultater samt beretninger fra danske cannabispatienter om virkningerne ved brug af cannabis til lindring af specifikke sygdomme. Sidst i bogen findes en begrebsforklaring af ord, der ofte bruges i cannabisindustrien, og bagerst nævnes nogle af de referencer/kilder der ligger til baggrund for denne bog. Alle referencer kan findes på her.

Indholdsfortegnelse i bogen

THC, CBD, potentialet af cannabis, medicinsk cannabis, fremstilling aktivstoffer, cannabisplanten, cannabis historie, rekreationel, farmaceutisk, industiel, hamp, terpener, flavonoider, cannabinoider, bioteknologisk, bæredygtighed, entourage-effekt, endocannabinoider, det endocannabinoide system, receptorer, CB1, CB2, 2-AG, AEA, CBC, CBG, THCA THC, CBD, potentialet af cannabis, medicinsk cannabis, fremstilling aktivstoffer, cannabisplanten, cannabis historie, rekreationel, farmaceutisk, industiel, hamp, terpener, flavonoider, cannabinoider, bioteknologisk, bæredygtighed, entourage-effekt, endocannabinoider, det endocannabinoide system, receptorer, CB1, CB2, 2-AG, AEA, CBC, CBG, THCA, analysering, doseringsmængde, doseringsmetode, oralt, sublingualt, inhalering, trin for trin guide, førstegangsbrug, bivirkninger, graviditet, amning, ADD/ADHD ALS Alzheimers sygdom Angst Astma Autisme Autoimmune sygdomme Depression Diabetes Epilepsi Fibromyalgi Gigt Grøn stær Hepatitis C Hudsygdomme Huntingtons sygdom Kronisk smerte Kræft Mave-tarmsygdom Migræne og hovedpine Multipel sklerose Parkinsons sygdom Posttraumatisk stress (PTSD) Rygmarvsskade Skizofreni Søvnforstyrrelser Tourettes syndrom Traumatisk hjerneskade